Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, доказват, че котките като

...
Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, доказват, че котките като
Коментари Харесай

Котките, привързаността и знаците, които показват, че наистина обичат своя стопанин

Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, потвърждават, че котките като домашни любимци, могат да бъдат също толкоз мощно привързани към стопаните си, колкото и кучетата. Дори освен това - те даже постоянно възприемат хората, които се грижат за тях като свои родители и се усещат сигурни и предпазени единствено когато са в тяхно наличие.

Но в случай че човек отглежда котка и към момента се съмнява в нейното отношение, става известно, има някои напълно ясни знаци, които могат да бъдат доказателство за обичта на домашния любим.

Да вземем поради даже най-обикновеното мъркане на котката. Може да сме привикнали, че това е нещо всекидневно за животното, само че в действителност мъркането постоянно показва жест на любов и обвързаност. И в случай че котката издава този присъщ за нея тон, то най-често значи, че тя обича своя собственик и се пробва да го покаже.

Според някои изследвания, ако котката се взира в очите на човек, то това би трябвало да се одобри като позитивен знак. Защото тези животни реализират зрителен контакт единствено с тези, към които са привързани, настояват от Pets-lover.

Характерен жест за котките е `месенето` с лапи, или придвижване, наподобяващо правенето на масаж. Това е нещо, което те научават от своите майките още в първите моменти от живота си, като напълно дребни котенца. И в случай че го ползват към човек, то това сигурно е израз на обич.

Привързаността на домашния любим се показва и чрез търсене на непрекъснат контакт. Ако котката ни следва от стая в стая, то тя сигурно търси нашата непосредственост. А в случай че пък обича постоянно да ляга по свое предпочитание върху корема на стопанина си, и даже да заспива по този начин, то това е неоспорим симптом на доверие и любов.

Желанието за непосредственост може постоянно се демонстрира и чрез отъркване и даже потупване с глава. Това са присъщи за котките придвижвания и значат също чувство за непосредственост и сигурност. Привързаността се показва и посредством игривите придвижвания на животното сред краката на неговия собственик.

А в случай че пък се случва котката да ни донесе някаква движимост, то тя постоянно го прави като подарък към индивида, който се грижи за нея. Със сигурност подараците са знак за любов и не би трябвало да забравяме да изкажем своята признателност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР